Brandstofprijzen blijven stijgen

Sinds maandagochtend (31-01) zijn de olieprijzen nog verder gestegen en hebben inmiddels het hoogste punt bereikt sinds 2014. Deze prijsstijging komt niet alleen door de spanningen aan de grens tussen Rusland en Oekraïne, maar ook door de grote vraag die wordt veroorzaakt door het herstel van de coronacrisis. Als de prijs van olie deze week nog verder stijgt, zou dat voor de zesde week op rij zijn.

Adviesprijs

De gemiddelde landelijke adviesprijs voor één liter Euro 95 is in Nederland inmiddels hoger dan ooit. Afgelopen weekend steeg deze naar 2,147 euro. Diesel steeg naar 1,5236 meldt het consumentencollectief UnitedCustomers. Hierdoor is de adviesprijs van één liter diesel met 1,842 euro ook historisch hoog. 

Een vat Amerikaanse olie kostte maandagochtend (31-01) rond 07:30 1,2 procent meer met een prijs van 87,83 dollar. Brentolie klom ook 1,2 procent in prijs tot 91,14 dollar per vat.

Daarnaast zijn de loonkosten en verzekeringen ook flink gestegen vanaf begin dit jaar.

Wij als Carca Logistics hebben geprobeerd om de kosten zoveel mogelijk te drukken. Dit doen wij door, samen met de klant, goed te kijken naar wat haalbaar is voor beide partijen.